Virtuelni volonteri

Ukupno potrebno volontera : 20

Pozicija Karakteristike Video

Medijski edukativni centar (MEC) poziva virtuelne volontere za podršku projektu "Dunav za mir 2019".

Projekat se sprovodi u saradnji sa EU, UNESCO-m, MOS-om, OPENS-im i NVS-om i ima za cilj na razvoju medijske i informacione pismenosti.

Volonterska pozicija predviđa onlajn promociju projekta na društvenim mrežama, onlajn podršku organizovanim događajima u toku pripreme za realizaciju projekta , a posebno u toku realizacije projekta između 8. i 18. jula 2019.

Poziv je otvoren za sve virtuelne volontere do jula.

(poziv uključuje i radionice za prijavljenje volontere 20. i 28. marta u Novom Sadu. Za učestvovanje na radionicama obavezno je prijavljivanje (broj mesta je ograničen) popunjavanjem onlajn formulara, link je na sajtu https://mil.mediaeducationcentre.eu/Sr/vv/)

Za više detalja pogledati sekciju "Karakteristike" i prilog 1.

Naziv volonterske pozicije

VV - Virtualno Volontiranje

Broj volontera koji su potrebni

20

Organizator volontiranja

Medijski edukativni centar, Beograd, Obilićev venac 21

Mesto volonterskog angažmana

Internet

Trajanje angažmana – format

od DANAS do 18. jula 2019

Minimum dva sata nedeljno

Uzrast volontera

18 – 26 godina

Cilj/svrha volonterskog angažmana

Podrška organizatorima i učesnicima programa „Dunav za mir 2019“:

Učesnici projekta su predstavnici naših i stranih partnerskih organizacija i njihovi mladi članovi kao i mladi iz međunarodnih mreža strateškog partnerstva projekata medijskog, informativnog i digitalnog obrazovanja i razvijanja filmskih, animatroskih, medijskih i digitalnih alatki za aktivno uključivanje mladih u procese ostvarivanja ciljeva održivog razvoja UN Agende 2030. Sve aktivnosti su kompilacija projekata EU-UNESCO "MIL Clicks" i Digitalna pismenost za održivi razvoj.

Ovaj poziv uključuje i radionice za prijavljenje volontere 20. i 28. marta u Novom Sadu. Za učestvovanje na radionicama obavezno je prijavljivanje (broj mesta je ograničen) popunjavanjem onlajn formulara, link je na sajtu

https://mil.mediaeducationcentre.eu/Sr/vv/

Opis volonterskih aktivnosti – dužnosti i odgovornosti

Volonterska pozicija predviđa onlajn promociju „Dunav za mir 2019“ projekta na društvenim mrezama (Instagram, Twitter, Facebook...), promociju anketa i kvizova sa temama novih pismenosti i globalnog građanskog obrazovanja, onlajn podrška organizovanim događajima u toku pripreme za realizaciju projekta Dunav za mir 2019, a posebno u toku realizacije projekta između 8. i 18. jula 2019.

Opisi ovih aktivnosti i sve ostale informacije možete pratiti na sajtu

 https://mil.mediaeducationcentre.eu/Sr/vv/

Potrebne kvalifikacije (veštine i znanja)

Da su društveno aktivni, solidnog znanja engleskog jezika, vešti u baratanju internet alatkama i spremni da Virtualno Volontiranje pretvore u učenje, zabavu, druženje, da su nasmejani, snalažljivi ... :)

Očekivani rezultati volonterskog angažmana

Nova znanja medijske i digitalne pismenosti, upoznavanje sa elementima dugoročnog projekta Dunav za mir, otvaranje mogućnosti za volontiranje u stvarnom prostoru kao i učestvovanje u projekcijama, panelima i seminarima koje ćemo organizovati narednih meseci i godina...

Supervizor – kontakt osoba

VV tim - VV_Tim@mediaeducationcentre.eu

Šta volonteri dobijaju?

- Pripremne radionice pred realizaciju

- Novo iskustvo

- Nova znanja

- Nova poznanstva

- Potvrda o volonterskom angažmanu

- Pravo na besplatno učešće na obukama u okviru programa Novosadskog volonterskog servisa

Prijave

Prijave se popunjavaju na linku:

 

 

Odabrani volonteri će blagovremeno biti pozvani na pripremne sastanke-radionice koje će se održati 20. i 28. marta od 16 do 18 časova u EU Info centru u Novom Sadu.

 

Svi izrazi koji se koriste u ovom dokumentu u muškom rodu obuhvataju iste izraze u ženskom rodu.