• Ko je Evgenija Karaseva, kako bi sebe najkraće predstavila?

Nisam osoba koja voli da priča o sebi. Prijateli me karakterišu kao iskrenu, otvorenu, pozitivnu osobu, koja je spremna da pomogne ljudima.   

 

  • Kako najčešće provodiš svoje dane, koja su tvoja interesovanja i hobiji?

Moja interesovanja su raznovrsna. čitanje jeste hobi. Pored toga, interesovanja su  psihologija, rad I komunikacija sa ljudima, filmovi, šetnje, putovanja, treninzi, planinarenje i naravno volontiranje.   

 

  • Gde te možemo najčešće sresti u Novom Sadu, na kojim lokacijama najradije provodiš slobodno vreme? 

Volim prirodu, tako da često idem van grada. U Novom Sadu mozete da me sretnete na događajima, na kojima volontiram – a to su kulturni ili sportske manifestacije. Ako nisam na treningu, mogu da budem bilo gde u gradu.  

 

  • Šta je bio tvoj motiv da se uputiš u volontersku avanturu? 

Bilo mi je zanjimlivo da probam sebe u volontiranju jer sam dugo radila u Rusiji u sferi organizacije dešavanja, takođe sam radila sa knjigama I časopisima u izdavackoj kući. Prvo volontiranje mi je bila Razmena knjiga u okviru Kalejdoskopa culture-2021.  Sasvim slučajno sam videla prijavu. Zanimalo mie je kako je to. Od tada je počelo moje volontiranje.   

 

  • Kakvo je tvoje dosadašnje iskustvo sa volontiranjem?

Iskustva su predivna. Za skoro godinu dana sam prisustvovala na kulturnim I sportskim događajima i svaka naredna aktivnost pruži nešto novo i zabavno. Utisci su uvek sjajni. Nisam nista znala ranije o organizaciji NVS, ali sada sam veoma zadovoljna biti u volonterskom timu. Mnogo mi se dopada atmosfera koju stvaraju koordinatori, dopada mi se kako je organizovan rad sa volonterima u NVS-u.

 

  • Koja je za tebe formula i ključ volontiranja?  

Dobra organizacija, zanimljiva dešavanja, dobra komunikacija sa članovima tima, briga o drugima (sve to imamo) =  uspešno volontiranje.

 

 

  • Koje volonterske akcije se najradije sećaš?

Zapamcene akcije su Razmena knjiga (kao moje prvo volontiranje) i Doček, odnosno Zeniteum. Svaki trenutak je bio prezabavan i opušten, lepo sam provela. Ali meni je drago svako volontersko iskustvo, svaka volonterska aktivnost ima u sebi nešto novo.

 

  • Koliko volontiranje pomaže mladima da se samoostvare, da nađu put do sebe i nekog svog „zvanja“ u budućnosti? 

Volontiranje pruža mladima mnoge mogućnosti. Kroz volontiranje mladi mogu da se oprobaju u timskom ili samostalnom radu. Svaka naredna aktivnost pruža nova poznanstava,nove veštine, iskustva, socializaciju i lični razvoj.  

 

  • Kada pričaš sa drugima, sta navodiš kao glavnu motivaciju drugim ljudima za priključivanje?

 

Ja smatram da je glavna motivacija za druge ljudi interesovanje necim novim, želja da pomognu drugima, želja da se probaju u novom.   

 

 

 

  • Volontiranje je za nas stvar srca – kako bi u jednoj reci/sintagmi opisala šta je za tebe volontiranje?  

Dobro provedeno slobodno vreme, nova iskustva, uvek nesto novo i zanimljivo