1. Ko je Anđela Andrijević, kako bi sebe najkraće predstavila?

 „Prezentovati“ sebe i definisati u najkraćim crtama, teži je zadatak od doživljavanja drugih.  Anđela je svestrana mlada novinarka, ličnost koja kroz određene aktivnosti, dešavanja i „akcije“ nastoji da iskoristi svoj potencijal i „rezervor“ satkan od umetnosti, mašte, kreativnosti i hiperaktivnosti.

  1. Šta studiraš i u kom pravcu idu tvoja interesovanja i hobiji van studentskog okvira?

Završila sam osnovne studije Žurnalistike na Odseku za medijske studije na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu i master studije Komunikologije na istom fakultetu.  Pored medija i novih tehnologija, moja interesovanja idu u smeru muzike, pevam u horu „Lauda“, zatim volim da crtam, fotografišem... Volim sadržaj za mlade, te najradije i intervjuišem mlade talente i umetnike, jer smatram da im je dato malo prostora da se„vide i čuju”. Kad god je to neophodno, volontiram i na taj način dajem svoj doprinos gradu u različitim oblastima, kulturnim, humanim i drugim dešavanjima.

  1. Koju vrstu muzike voliš da slušaš i kakvo štivo okupira tvoju pažnju?

Uglavnom slušam hip hop. U zavisnosti od situacije i prilike, prilagodim se i drugim žanrovima muzike. Knjigu smatram jako dobrim i korisnim prijateljem, a najveći fokus usmeren je ka popularnoj psihologiji.

  1. Baviš li se sportom?

Kao tinejdžerka, trenirala sam karate. Već duže vreme idem na veoma zanimjiv program treninga „Filthy Fitness“, kao i na funkcionalne treninge i program „Insanity“. Sport je put ka jačanju ne samo fizičke snage, nego i „sredstvo“ za savladavanje samokontrole i jačanje mentalnog sklopa i potencijala svesti.

  1. Kulturne manifestacije, pozorište, umetnost, ili neka žurka/provod?

Volim da posetim bilo koji vid manifestacija, kako zvučne, tako i vizuelne. Umetničke manifestacije smatram posebnim atrakcijama i izvorom pozitivne energije i poleta. Svako umetničko delo i komad imaju posebnu čar, bilo da je u pitanju književna umetnost, neka predstava, filmski spektakl, izložba. U zavisnosti od uslova i trenutne situacije sa virusom, u bliskoj budućnosti nastojim da i sama učestvujem kako u muzičkim izvedbama, tako i u predstavama, takođe i kao jedan od organizatora festivala i aktera podkasta, filmskih i foto manifestacija.

Nije isključena i mogućnost za neko okupljanje i žuraju sa bližim prijateljima.

  1. Kakvo je tvoje iskustvo u volonterskim „vodama“ i koja je za tebe formula i ključ volontiranja?

Volontiranje posmatram kao odraz vedrog duha, humanosti i posvećenosti mladih ljudi. To je prilika da se mladi angažuju, daju svoj doprinos i podrže aktivnosti vezane za grad, organizacije, raznorazne saradnje. Кao volonter, mogu da igram tu ulogu aktera u jednoj pustolovini gde ne samo mogu da budem deo organizovanog sistema podrške gde je to neophodno, nego i da se edukujem, da iskažem svoj potencijal, da kreiram. Volontiranje u Novosadskom volonterskom servisu  jedno je sjajno iskustvo, kako tokom pandemije, tako i u redovnim okolnostima i dešavanjima vezanih za grad Novi Sad. Lično sam imala priliku da „zavolontiram“ i pružim sebi trenutke pune pozitive, harmonije i da uklonim možda neke ranije strahove od nečeg novog, prihvatanja, timskog funkcionisanja.

  1. Koju bi volontersku akciju posebno izdvojila?

Volontiranje koje je imalo poseban izazov i posebnu čar, jeste volontiranje u vanrednim okolnostima, gde sam zajedno sa ostalim volonterima prevazišla strah. Držao nas je na okupu jedan cilj i teška borba koja je na kraju izdejstvovana pobedom, Ovaj podvig naveo me je da se uključim u dalje tokove i ponovne prilike volonterskih pustolovina.

  1. Koliko volontiranje pomaže mladima da se samoostvare, da nađu put to sebe i nekog svog „zvanja“ u budućnosti?

Volontiranje predstavlja jednu od najvažnijih spona koja povezuje grad i pojedinačne talente mladih. Mladi su često odraz u ogledalu grada, promoteri, predstavnici i kreatori kako sopstvenih ličnosti, tako i samog grada. Kroz volontiranje mladi postaju deo kreativne industrije i projekcije sveta u malom. Mladi su srž kako organizacije Novosadskog volonterskog servisa, tako i drugih organizacija i angažovanja. Svoje inovacije, ideje i kreativnosti mogu ispoljiti putem volonterskih akcija i dešavanja. Mladi su jedan od „medijuma“ za društvene odnose i funkcionisanje grada.

 

 

Foto

Uroš Dožić