Udruženje za video umetnost VIDEOMEDEJA


adresa: Novi Sad, Novi Sad

web:http://videomedeja.org

facebook: https://www.facebook.com/videomedeja/

email:office@videomedeja.org

telefon:/

Example blog post alt

Udruženje za video umetnost VIDEOMEDEJA je nezavisno, nevladino, neprofitno i vanstranačko udruženje građana. Osnovano je 1996. u Novom Sadu.

Osnovne aktivnosti, specifična znanja i veštine VIDEOMEDEJE su organizacija festivala i produkcija video radova; organizacija izložbi, instalacija, multimedijalnih događaja, performansa, audio vizuelnih nastupa, koncerata, tribina, seminara, radionica, studijskih putovanja, produkcija I postprodukcija umetničkih video radova, igranih i dokumentarnih kratkih i dugometražnih filmova, promotivnih spotova, softverskih prezentacija, izdavačka delatnost (publikovanje i distribucija radova domaćih i internacionalnih autora, kataloga i publikacija), razvoj interkulturalnog dijaloga, upostavljanje partnerskih odnosa i učešće u evropskim projektima, saradnja sa relevantnim institucijama na lokalnom i međunarodnom nivou, edukacija iz oblasti savremenih i novih medija, tehnološki razvoj sredine i virtuelnog prostora, podizanje tehničko-tehnološkog nivoa video i druge umetničke produkcije u Republici Srbiji i šire, učestvovanje u brojnim samostalnim projekcijama- selekcijama po pozivu, predavanja i prezentacije na fakultetima, festivalima, kulturnim institucijama isl. u zemlji i inostranstvu.

Organizacija i produkcija najreprezentativnijih aktivnosti i projekata:
«Internacionali umetnički festival novih medija VIDEOMEDEJA http://videomedeja.org, https://www.facebook.com/videomedeja/
« Vremeplov - festivala animiranih sećanja https://vremeplov.in.rs ,
https://www.facebook.com/vremeplov.in.rs/
« JupiJE - kratke video forme https://jupije.com, https://www.facebook.com/JupiJEcom/
« Videomedeja VAL (Video Art Biblioteka) prvi, najveći, jedinstveni, besplatni, javni, svetski, umetnički, online portal http://videomedeja.org/video-art-biblioteka/
« Vremeplov velika online digitalna arhiva dobro sačuvanih ili lepo obrađenih starih vintidž fotografija i arhivskih videa o Novom Sadu ali i šire sa akcentom na doba pre 70 i više godina, https://vremeplov.in.rs/foto/  i https://vremeplov.in.rs/video/
« JupiJE online digitalna arhiva sadrži oko 200 kulturno - edukativnih i zabavnih kratkih video formi sa sadržajem neobičnih i zapanjujućih činjenica i saznanja a sortirana je po tematskim oblastima, https://jupije.com/jupije-video/

Udruženje penzionera Seniori


adresa: Novi Sad, /

web:https://www.facebook.com/udruzenje.seniori

facebook: https://www.facebook.com/udruzenje.seniori

email:penzioneriseniori196@gmail.com

telefon:064/303-76-87

Example blog post alt

UDRUŽENJE PENZIONERA “SENIORI”  Novi Sad, sada okuplja  stare umetnike članove Kulturno - umetničkog društva penzionera u novom Udruženju.

Svi oni koji su penzioneri , imaju godina ali još nisu stekli status penzionera ili nisu nikada bili u radnom odnosu  takođe su dobrodošli u naše Udruženje. I lica koja su nadomak penzionerskih dana  a žele da budu sa nama su dobrodošli. 

Radićemo  da  se kod organa i organizacija izborimo za prava koja vam pripadaju, sve ono što je u interesu i cilju olakšanja i poboljšanja života prenzionera  u skladu sa našim mogućnostima.                             

Kod nas ćete  sigurno pronaći mnogo toga što će vam ulepšati naredne dane života. Jedno od lepih i korisnih angažovanja je volontiranje kroz veliki izbor događaja  u kojima kao volonter možete  pomoći u samom događaju a pritom uživati  gledajući  događaj. Divna energija a još lepša druženja kroz volonterske aktivnosti.

 Kulturno umetničko društvo sa svojim sekcijama: Muzička, Litererna, Folklorna  I Dramska pruža - ju veliki broj mogućnosti da izrazite svoje talente. Biće I drugih aktivnosti – izleti, putovanja  i drugo, zavisno od želje većeg broja članova.

 Mi smo tu da vam pomognemo da ostatak života ispunite lepim aktivnostima, pesmom, igrom, smehom. Svime  što  život čini lepšim a zdravlje boljim. Družeći se sa nama nećete morati ići na lečenje depresije. To svedoče naši članovi koji kažu da od kada su sa nama tih problema nemaju!

Udruženje HMM Novi Sad


adresa: Novi Sad, Dunavska 11

web:https:hmmns.org

facebook: https://www.facebook.com/HMM-Novi-Sad-279839768765404/

email:hmm.novisad@gmail.com

telefon:0641642156

Example blog post alt

Udruženje „HMM…“  osnovano je u aprilu 2011. godine, kao nevladino i neprofitno udruženje, opredeljeno za delovanje u oblasti rada sa decom i mladima, kulture i umetnosti, obrazovanja, društvenog aktivizma, zaštite životne sredine i zaštite dobrobiti životinja.