Ko je Nemanja Marković, kako bi sebe najkraće predstavio? 

Nisam baš ljubitelj opisivanja sebe, draže mi je kad me neko drugi opiše jer mogu saznati nešto o sebi što ni sam nisam primetio. Ali kad sam primoran rekao bih da pokušavam da budem vredan, pošten i istrajan.

Šta studiraš i u kom pravcu idu tvoja interesovanja i hobiji van studentskog okvira? 

Studiram mašinstvo na FTN-u, trenutno sam 3-ća godina. Van studiranja volim da učim jezike, da čitam knjige, odigram po koju video ili društvenu igru i proširujem vidike sa novim znanjima.

Koju vrstu muzike voliš da slušaš i kakvo štivo okupira tvoju pažnju? 

Od muzike može sve, više volim stranu muziku ali samo malo manje od naše. Postoji retko koja pesma sa koje bi prebacio na radiju. Od štiva volim fantastiku. Volim da istražim kakve sve svetove ljudi mogu da stvore.

Baviš li se sportom? 

Ranije sam trenirao košarku, plivanje I povremeno treniranje u teretani ali u zadnje vreme jedino fudbal igram sa istom ekipom, već skoro 2 godine svaki vikend. 

Kulturne manifestacije, pozorište, umetnost, ili neka žurka/provod? 

Rado bih išao na događaje iz obe kategorije da bih proširio vidike na načine koje možda ne bi ni očekivao.

Kakvo je tvoje iskustvo u volonterskim „vodama“ i koja je za tebe formula i ključ volontiranja? 

Počeo sam da volontiram dok je bilo vandredno stanje tako da nisam toliko upoznat sa volonterskim aktivnostima koja nisu vezane za vanredno stanje.

Koju bi volontersku akciju posebno izdvojio?

Izdvojio bih 2. Prva kada smo volontirali vezano za Bigov bioskop na otvorenom jer je to bila među prvim akcijama koja je davala nadu na vraćanje na status kvo pre kovida. Dok je druga pakovanje paketa socijalno ugroženima gde smo svi zajedno bili kao podmazana mašina, radeći svi zajedno u skladu i više no predviđeno ali opet uživajući u tome, družeći se i smejući kao da prikazujemo nepokolebljivost kolektivnog duha.

Koliko volontiranje pomaže mladima da se samoostvare, da nađu put to sebe i nekog svog „zvanja“ u budućnosti? 

Volontiranje je dobar način utvrđivanja sopstvene ličnosti kao I toka kojim želimo da ide naš život. Desiće se da se ambicije I želje za budućnost zacementiraju iskustvima koja prođemo ili pak da otvore nove puteve o kojima nismo ni razmišljali ali se zbog novostečenog saznanja o sebi i svetu čine možda boljom opcijom.