Ko je Martina Hudak, kako bi sebe najkraće predstavila?

Ja sam volonter NVS-a već dve godine. Najviše volim da volontiram na kulturnim manifestacijama i sa mladima. Slobodno vreme volim da provodim sa prijateljima, šetajući i vozajući bajs.

Šta studiraš i u kom pravcu idu tvoja interesovanja i hobiji van studentskog okvira?

Završila sam Anglistiku na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu i trenutno sam na Masterskim studijama. Pored toga, predajem engleski i radim u Američkom kutku Novi Sad.

Koju vrstu muzike voliš da slušaš i kakvo štivo okupira tvoju pažnju?

Slušam sve, u zavisnosti od raspoloženja.

Baviš li se sportom?

Ne.

Kulturne manifestacije, pozorište, umetnost, ili neka žurka/provod?

Rado idem u pozorište i na razne kulturne manifestacije, ali volim i svirke i poneku žurku.

Kakvo je tvoje iskustvo u volonterskim „vodama“ i koja je za tebe formula i ključ volontiranja?

Sa konceptom volontiranja sam se upoznala u Americi kad sam tamo bila na razmeni u srednjoj školi. Kad sam se vratila kući, prvo sam nastavila da volontiram sa alumnistima sa razmene, a tokom studija sam postala i član Erasmus studentske mreže Novi Sad. Trenutno najviše volontiram baš preko Novosadskog volonterskog servisa.

Koju bi volontersku akciju posebno izdvojila?

Jedno od najdražih iskustava mi je bilo kad sam pomagala oko OPENS distrikt kampa. Deset dana sam provela sa mladima iz Srbije i regiona i bilo je prelepo. Zajedno smo učili o tajnama didžejeva i grafitera, družili se, upoznavali Novi Sad, napravili žurku u kvartu i čudili se akrobacijama skejtera i bajkera na OPENS Distriktu.

Koliko volontiranje pomaže mladima da se samoostvare, da nađu put do sebe i nekog svog „zvanja“ u budućnosti? 

Smatram da je volontiranje mnogo dobar način da se nauči puno o samom sebi. Ja sam tako izlazila iz svoje zone komfora kroz razna nova iskustva, stekla i unapredila svoje meke veštine, uvidela koliko i šta sve mogu, i upoznala neke od najboljih prijatelja.

 

Tekst:

Anđela Andrijević

Foto:

Uroš Dožić